zaterdag 23 januari 2010

Telefoon



Binnen nu en tien jaar verdwijnt er iets uit ons leven. Eigenlijk is het nu al verdwenen en ik mis het. Alleen oude mensen en inspecteurs van de politie kunnen het nog doen: woedend de telefoon erop gooien.


Heerlijk.


Want wie heeft er nog een ouderwetse telefoon met een ratelende draaischijf? Juist, oude mensen en inspecteurs van de politie, in films in ieder geval. Als ze dan net te horen hebben gekregen dat de moordenaar van hun vrouw is ontsnapt of ander slecht nieuws (donuts laten langer op zich wachten, de koffie is op), dan wordt die hoorn altijd zo lekker op die telefoon geknald. WHAM! Dan zakt het hoofd in de handen, wrijft hij in zijn gezicht en kijkt vol goede moed weer op om verder te gaan.


Dat is nu al bijna niet meer voor te stellen, dat je dat thuis zou doen. Even lekker smijten met die hoorn als je net de zoveelste ING-callcenter mbo’er aan de lijn hebt gehad. En hoe boos je ook bent, die Blackberry of IPhone smijt je niet zomaar tegen de muur. Een telefoon woedend in je zak laten glijden is toch niet hetzelfde. En over tien jaar weet niemand meer hoe het voelde. Behalve dan de laatste oude, grijze acteurs die altijd inspecteur van de politie mochten spelen.



1 opmerking: