donderdag 11 februari 2010

The future is here

Ik heb de toekomst gezien. Gewoon in mijn huiskamer op de bank. Het was geen Star Trek Enterprise, geen “beam me up Scotty”, geen vliegende auto’s of lasers. Daar zit toch niemand op te wachten.

Nee, vooruitgang zit hem in simpele dingen. Dingen die mensen altijd nodig hebben gehad, eten, drinken, sex en spelletjes. Sex en spelen zijn we al ruim in voorzien. Maar eten en drinken, daar valt nog een wereld te winnen. En daar heb ik het eerste lichtpuntje van gezien.


En dat lichtpuntje is dit: het wegnemen van de onzekerheid bij het uitbesteden van je avondeten. Vroeger was het de bestellijst zoeken, chagrijnige Turk/Chinees of andere buitenlandse uitbater bellen, er maar van uitgaan dat je bestelling overkomt bij de beste man en hopen dat je diner binnen redelijke tijd bij jou op de stoep staat.


Oooh, de onzekerheid van dat half uur tussen het bellen en het belletje van de deur!


En dan nu! Je gaat naar thuisbezorgd.nl, kiest de vreetschuur naar keuze, besteld zonder tussenkomst van chagrijnige Turk/Chinees of andere buitenlandse uitbater, schrijft het geld direct over, je weet zeker dat je bestelling goed overkomt en dan, dan komt het allermooiste: de Foodtracker! Realtime je bestelling volgen! Zien wanneer het arme jongetje op zijn scootertje is geklommen om je dampende berenhap naar jou toe brengen! ON-GE-LOOF-LIJK!


Ik zou voor geen goud in een andere tijd willen leven. Ja, misschien in de echte toekomst. Dat je met een webcam je berenhap ook echt de frituur in ziet gaan, webcam op het scootertje en dat je het eten kan volgen tot de bel gaat en je eigen deur op je heads-up display ziet. Dat is de toekomst, geen moeilijke ruimteschepen en rare poppen.


De Foodtracker in full effect:



De bestelling is binnen.


De bestelling is uit de keuken en onderweg.


Let op het scootertje dat op de balk beweegt, prachtig detail.

Great succes!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten